Домашно ябълково боле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
20/11/2015
"Може и да не сте чували за боле, но ви уверяваме, че искате да опитате точно това - разкошно е "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо665
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките, изчистваме ги от семките и кората, нарязваме ги на много тънки резенчета.

Изсипваме ги в голям стъклен буркан или друг подходящ съд.

Прибавяме настърганата кора и сока на лимоните, карамфилчетата, захарта и заливаме с гореща вода.

Доливаме виното и коняка, разбъркваме много добре и затваряме.

След като изстине, поставяме в хладилник за 2-3 часа.

Прецеждаме и сервираме.

Метална мярка за алкохол 100 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална мярка за алкохол 100 мл
3.99 лв.
Виж ››

Когато ви кажат да сипете едно голямо, първо посегнете към металната мярка, а после към вида алкохол. Металната мярка за 100 мл алкохол е подходяща за домашна и за професионална употреба. Мерките трябва да са точни, за да се уважаваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар