Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно вино»Домашно ябълково боле

Домашно ябълково боле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашно ябълково боле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Може и да не сте чували за боле, но ви уверяваме, че искате да опитате точно това - разкошно е"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • лимони - 3 бр.
  • карамфил - 10 бр.
  • пудра захар - 500 гр.
  • гореща вода - 2 литра
  • червено вино - 250 мл.
  • коняк - 15 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките, изчистваме ги от семките и кората, нарязваме ги на много тънки резенчета.

Изсипваме ги в голям стъклен буркан или друг подходящ съд.

Прибавяме настърганата кора и сока на лимоните, карамфилчетата, захарта и заливаме с гореща вода.

Доливаме виното и коняка, разбъркваме много добре и затваряме.

След като изстине, поставяме в хладилник за 2-3 часа.

Прецеждаме и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: