Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено ярешко бутче с мащерка

Печено ярешко бутче с мащерка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печено ярешко бутче с мащерка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ярешко бутче - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре бутчето.

С остър нож правим разрези в месото и го шпиковаме с почистените скилидки чесън.

Смесваме зехтина с мащерката, солта и черния пипер и намазваме месото.

Печем в умерена фурна, така че общото време за печене да се равнява на 25 минути за килограм месо.

От време на време поливаме със соса в тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: