Бакла с месо

тинтин
Новак
36821
Бакла с месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Мисията ни е да преоткрием някои от най-вкусните, но забравени ястия от Българската кухня, като това тук"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 800 гр.
  • бакла - 60 гр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • магданоз - 1/2 вр.
  • копър - 1/2 вр.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л. препечено
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.

Като омекне баклата и месото, прибавете червения пипер и залейте с 1 ч.ч. топла вода. Оставете ястието да ври на тих огън.

Когато баклата е напълно сварена, прибавете препеченото брашно. Поръсете с нарязаните магданоз и копър.

Поднесете ястието с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli
Eli
Бамята изглежда по доста различен начин.
21.08.2013 23:07
соня
соня
Сготвих баклата ,но нямах свинско и я наготвих с пилешко месо,стана много вкусно ястие.Препоръчвам го на всички ,които обичат бакла. Да ви е сладко. Сервирах я с кисело мляко.В тези зимни дни, това е спомен от лятото.
01.02.2013 10:29
1
Nati
Nati
Това е бамя,а не бакла ;)
20.11.2012 14:04
3