Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сочен свински дроб на фурна

Сочен свински дроб на фурна

редакция:
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не ви трябва майсторлък, а мерак - с мерак става най-вкусен"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 600 - 700 г
  • лук - 2 - 3 средни глави
  • моркови - 1 бр. голям
  • брашно - 100 г
  • олио
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинския дроб на желаната от вас големина (да не са много дебели парчетата).

След това в една купа омесвате дроба със сол и чубрица на вкус. После всяко парче го овалвате в брашно, потапяте в олио и го редите в тавичка.

Нарязвате лука на шайби и го нареждате върху дроба да го покрият.

Настъргвате отгоре на едро моркова и завивате във фолио. Печете на 180 градуса.

Сочният свински дроб на фурна е много вкусен.

Разгледай и нашите съвети за крехък черен дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако се добавят домати от консерва може да сране по добре
10.10.2024 23:49
Анонимен
Анонимен
Пише, погледни най-отгоре. Време за печене 40 мин.
09.01.2024 17:57
Анонимен
Анонимен
Не пише обаче за колко време се пече...
01.10.2023 17:50
6