Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен черен дроб по сръбски

Пържен черен дроб по сръбски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пържен черен дроб по сръбски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пържен черен дроб по сръбски - чудно мезе за добра компания"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г телешки, нарязан на тънки парчета
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно
  • олио
  • чесън - 3 скилидки, нарязан
  • кисело мляко
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете дроба и го залейте с млякото. След 1 час (а най-добре 1 нощ) го отцедете.

Всяко парче оваляйте в брашно и изпържете в сгорещено олио до зачервяване от двете страни.

Подредете черния дроб в широка чиния и го поръсете с чесън. По желание го поднесете с кисело мляко веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: