Ябълкова салата

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Ябълкова салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • целина - 250 г
  • ябълки - 250 г
  • орехи - 100 г, натрошени ядки
  • майонеза - 100 г
  • сметана - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме целината, нарязваме на кубчете и я сваряваме в подсолена вода.

Измиваме и изчистваме от сърцевината ябълките, без да ги белим.

Нарязваме ги на кубчета и прибавяме ореховите ядки, счукани на ситно.

Смесваме с целината и прибавяме сметаната и майонезата, подправена с лимонов сок и сол.

Разбъркваме и оставяме в хладилника. Сервираме върху листа прясна зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много добра комбинация,заслужава си да се опита.
13.05.2016 20:55
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Склонна съм да опитам, защото напоследък все по-интересни ми стават комбинациите сладко-солено
13.05.2016 20:41