Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Баварски крем с бишкоти

Баварски крем с бишкоти

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Баварски крем с бишкоти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Омайна сладост! Превъзходен нежен крем с бишкоти!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • вода - 80 мл
  • желатин - 20 г
  • ванилии - 2 бр.
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • бишкоти - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в студена вода.

Разбиваме жълтъците с половината от захарта до побеляване.

Загряваме млякото в тенджера и при непрекъснато бъркане добавяме разбитите със захарта жълтъци.

Когато сместа започне да се сгъстява, добавяме накиснатия желатин и ванилиите.

Махаме от огъня и оставяме да се охлади леко. След като изстине, кремът започва леко да се желира.

Към него добавяме течната сметана и белтъците, разбити на твърд сняг с останалата част от захарта. Разбъркваме внимателно.

На дъното на десертни купички натрошаваме или подреждаме бишкотите и ги заливаме с крема.

Поднасяме охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: