Торта с бишкоти и крем парфе

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Торта с бишкоти и крем парфе
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
14
"Никой не отказва на покана за торта, никой, особено ако тортата е с такъв великолепен крем"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 16 бр.
  • сметана - 500 мл
  • сметана - 200 г, заквасена
  • шоколад - 100 г, бял
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • банани - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотената торта се прави във форма с размер 26 см.

Наредете във формата 4 бишкоти на кръст (като ги потапяте в подсладено прясно мляко) и още четири разрежете по диагонал и ги наредете с острия връх към средата.

Изсипете 1/2 от крема, приготвен от разбитите сметани, разтопения шоколад и желатина (предварително накиснат в студена вода, и след това разтопен на водна баня).

Наредете по същия начин останалите бишкоти, изсипете останалия крем, към който сте добавили сок от малини.

Загладете добре и наредете кръгчета банан. Намажете с разбита сметана и оставете в хладилника за няколко часа.

Освободете от формата, загладете и отстрани със сметана и декорирайте по желание.

Тортата с бишкоти и крем парфе е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: