Начин на приготвяне
За Филенцата: В загрят тиган запържваме нарязаните на ситно гъби. След като се запържат добре, добавяме филенцата, посоляваме и поръсваме със черен пипер.
След като станат златисти, добавяме сметаната. Поръсваме с къри и куркума (по една непълна чаена лъжичка). Слагаме капак и готвим така около 30 минути, докато сметаната се редуцира и сгъсти.
За картофките: Обелваме и нарязваме картофите като за пържене, изсипваме ги в тавичка и ги наръсваме добре със сол, черен пипер, чубрицата и червен пипер. Добавяме им олио, малко от уни соса и много малко водичка. Печем до златисто.
Накрая поднасяме порцията картофки и пилешкото филенце поръсено с пресен магданоз.