Плодово-шоколадова торта

МаринаМарина
Новак
44156
Плодово-шоколадова торта3 / 3
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за украса
  • киви
  • ябълки
  • мандарини
  • желатин - 1 пакетче
  • шоколад - 1 натурален
  • масло - 60 г
  • сметана - 400 г сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и се прибавя пресятото брашното заедно с бакпулвера.

Сместа се изсипва във форма с диаметър 25 см и се пече до готовност около 40 минути на 180 градуса.

След като стане готов, блатът се разделя на две части. Разбива се сметаната и се маже тортата отвътре.

Отгоре се маже с разтопения шоколад и маслото.

След това се слага в хладилника, за да стегне за 1 час и се украсява с плодовете, като върху тях се маже с разтопения желатин за гланц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: