Начин на приготвяне
Първо се приготвя блатът. Яйцата и захарта се разбиват до жълт крем, след което се прибавя олиото и отново се разбива.
Содата се погасява в киселото мляко, прибавя се към сместа и се разбърква. Прибавя се и кокосовото масло. Най-накрая, след като сухите съставки са омесени, се прибавят към сместа и всичко се разбива до получаване на хомогенна кафява смес.
Във форма за торта и върху постелена хартия за печене се изсипва блатът и се слага да се пече на умерена - в никакъв случай не фурна на високи градуси, а най-много 180 градуса. Пече се за около 20-тина минути или докато клечка за зъби не остане суха, след като сме я забили в блата - зависи от фурната.
Блатът се изважда и се оставя настрани да почине.
През това време се прави кремът, като маскарпонето и сметаната се разбиват много добре по отделно. След това сметаната се изсипва при крема - сиренето и се бърка с шпатула до получаването на хомогенна смес.
Ягодите се нарязват на малки кубчета.
В касерола на водна баня се разтопява шоколадът заедно с кокосовото масло, след което се прибавя към белия крем заедно с ягодите и всичко се обърква отново с шпатула.
Сиропът се приготвя, като в касерола се разтопят захарта и водата.
Блатът се нарязва на 3 равни части. Първата се навлажнява със сиропа, след което се слага крем. Следва втората част - същата процедура, като не бива да пестите крема, тъй като отгоре се маже само с глазура.
След като се постави третия блат, тортата се намазва с глазурата, която се приготвя, като на водна баня се разтопи шоколадът заедно със сметаната.
Най-отгоре и отстрани се декорира с нарязани ягоди и шоколадовите топчета.
Бон апети!