Начин на приготвяне
Смилат се в блендер фурмите с орехите до получаване на топка. Сместа наподобява пластелин и лесно се разстила като основа за тортата в тавичка с махащи се стени или ринг с диаметър 22 см.
В малка касерола се загрява сметаната, която трябва да е полугореща, но не и вряла. Поставят се парчетата шоколад в тенджерката със сметаната и се разбърква добре до хомогенизирането ѝ.
Прибавя се бучката масло и жълтъкът от яйцето. В отделна купа с щипка сол се разбива белтъкът до получаване на гъста пяна.
Прибавя се към шоколадовата смес като се разбърква леко. Към този мус, по желание, може да добавите портокалови кори, ром, други есенции, ядки или допълнително какао.
Мусът се излива върху блата с фурми и орехи. Остава се да стегне за 2 часа в хладилник. Перфектен и лесен десерт!
Коментари