Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Двупластов портокалов японски десерт

Двупластов портокалов японски десерт

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Двупластов портокалов японски десерт
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"За майстори и ценители - двупластово портокалово японско изкушение"

Необходими Продукти

  • портокалов сок - 500 мл 100%
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • захар - 60 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • желатин - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме млякото с яйцето. В тенджерка слагаме портокаловия сок, сметаната и захарта.

Разбъркваме ги на слаб огън (само да се затоплят, не да заврат), докато всичко се хомогенизира.

Добавя се млякото с яйцето и се бърка отново. След това котлонът се изключва котлонът и се добавя желатинът. Разбърква се, докато желатинът се разтопи напълно. Оставя се да се охлади.

Когато поизстине, се изсипва в чашки/купички/кутийки и се слага в хладилника, за да се стегне.

* Двата слоя се разделят, след като се сложи в чашките и се остави да изстива.

Важно: Двата слоя трябва да се ядат заедно. Само бялата част не е вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
изглежда великолепно, а и съдържанието му определено ме грабна
13.05.2016 20:52
Рая Андонова
Рая Андонова
Бележка: Трябва да се обърне в чиния като крем карамел, за де се ядат двата слоя по-лесно заедно.
07.12.2015 19:39