Тортия по български

ЦветаЦветаНовак
08/01/2011
"Български вариант на испанската тортия, много лесен и не по-малко вкусен"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо61 144
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана28 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 500 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.

Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите.

В тиган с нагорещена мазнина се изсипва сместа. След като се запече добре отдолу се обръща внимателно в голяма чиния. После внимателно се връща в тигана за да се запече и от другата страна.

Сервира се със салата.

Рейтинг

5 14
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (28)

Изпрати
Pressy
Pressy
23.03.2016 14:52
Постоянно си правя такъв ! Супер !
0
0
ангелина костадинова
ангелина костадинова
05.08.2013 16:31
Аз го направих със сурови картофи нарязани като за чипс,беше супер!
0
1
ВЕНЕТА СТРАТИЕВА
ВЕНЕТА СТРАТИЕВА
26.07.2013 14:17
Снаха ми е родопчанка и за пръв път като ѝ гостувах в студентски град през 1993 год. ме гости с пататник(патетник),който изглеждаше така и беше приготвен по същия начин. А и Валя Балканска веднаж по телевизията приготви същото ястие.
0
0