Тортия по български

Тортия по български

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Тортия по български1 / 2
08/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
"Български вариант на испанската тортия, много лесен и не по-малко вкусен"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.

Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите.

В тиган с нагорещена мазнина се изсипва сместа. След като се запече добре отдолу се обръща внимателно в голяма чиния. После внимателно се връща в тигана за да се запече и от другата страна.

Сервира се със салата.

Рейтинг

5 14
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: