Начин на приготвяне
1. В тенджера или дълбок тиган се сипва зехтин или олио, в което се запържва лукът с нарязаните на ситно чесън и моркови. Добавя се джинджифилът и кърито и се разбърква.
2. Добавят се доматите и солта. Оставя се да се посварят, добавя се около 500 мл вода и се оставя на котлона да покъкри.
3. В отделна тенджера се разтопява маслото. В него се сипва 1 с.л. брашно и се запържва. Съдът се отдръпва от котлона и внимателно се добавя млякото, след което се връща на котлона. Вари се до получаването на гъста смес.
4. Готовият доматен сос се добавя поетапно в сместа с мляко като непрекъснато се разбърква. Оставя се да се повари още 10-тина минути и се отдръпва от котлона.
5. Тези, които не могат без месце, могат да добавят и мини кюфтенца във вече готовата супа. Каймата за кюфтенцата се разбърква със ситно нарязания лук, солта, кимиона и черния пипер. Оформят се малки кюфтенца на хапки, овалват се в брашно и се запържват.