Акула на шайби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
08/12/2015
"Филето от акула става особено вкусно, когато е нарязано на хапки и изпържено до хрупкавост, нали?"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 479
  • Преглеждания за месеца472
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • акула - 10 шайби
  • яйца - 4 бр. белтъци
  • сол - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. От лимоновия сок, соевия сос и солта се приготвя марината и в нея се слагат шайбите акула. Оставят се в хладилника за 30 минути.

Отцеждат се от маринатата и се подсушават леко със салфетки.

Белтъците се разбиват, но леко, да не стават на сняг.

Всяка шайба се топва в белтъците от двете страни и след това се пържи в загрятото олио. Шайбите се вадят на хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, и се сервират.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар