Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Котлети от акула със зеленчуци на пара

Котлети от акула със зеленчуци на пара

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Котлети от акула със зеленчуци на пара
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • котлети от акула - 3 - 4 бр.
  • хималайска сол - на вкус
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л., пресен
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • броколи - 1 пак., замразени
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - за овкусяване
  • лимони - 3 - 4 резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите от акула се овкусяват със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставят се за около 30 минути в хладилник.

Картофите и морковите се обелват и нарязват на малки парченца. Слагат се в купа заедно с броколите и малко сол на вкус, разбърква се.

В тавичката на уред за пара се изсипват зеленчуците, а в друга тавичка се нареждат котлетите от акула върху всеки резен лимон.

Тавичките се подреждат една върху друга, уредът и се включва според указанията му.

След това се сервира топло със струя зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: