Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринован паламуд на шайби

Маринован паламуд на шайби

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Маринован паламуд на шайби
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Зверско мезе за домашната ракийка и вино, казваме ви"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • сол - 500 г
  • зехтин - 500 мл
  • дафинов лист - 4 - 5 бр.
  • бахар - 1 пакетче
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламудът се изчиства и се посипва хубаво със солта. Оставя се така за 24 часа да се осоли. На следващия ден солта се маха от рибата, без да се измива.

Паламудът се нарязва на шайби и се подрежда в дълбок съд. Слагат се дафиновият лист, бахарът и черният пипер. Полива се със зехтина. Зехтинът може да бъде и повече.

Трябва да покрие рибата. Съдът се покрива с фолио или капак и се слага в хладилника. Отново престоява 24 часа. След това се изважда и се опитва рибата.

Ако не е готова, може да престои още няколко часа, но първо трябва да се разбърка и чак след това се покрива с капак и се връща в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: