Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофки по шуменски

Картофки по шуменски

Картофки по шуменски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникални картофки по шуменски с чеснов сос. Тези картофи са божествено вкусни. От както ги видяхме и все се каним да ви ги пуснем"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • бекон - 100 г пушен
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • заливка
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се обелват и нарязват на ситни кубчета. Запържваме ги в маслото заедно със ситно нарязания лук и бекона. Овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз на вкус.

Оставяме сместа да изстине и след това намачкайте с вилица. Оформят се топчета и поднасяме с подлученото кисело мляко.

В загрятото олио добавяме червения пипер и леко заливаме ястието. Поднасяме с нарязан ситно копър.

Картофките по шуменски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Страхотно изглеждат !
14.03.2016 10:48
2
2
никнай
никнай
Дали са по шуменски незнам но много прилича на рьости със сос от подлучено киселомляко.
Е ще се радвам ако наистина са по шуменски защото са много добри ....
06.02.2016 19:43
2