Начин на приготвяне
Нарязваме заека на парчета (10 порции). В тенджера със сгорещена мазнина запържваме парчетата месо на два пъти до порозовяване.
След изпържването на месото го вадим.В мазнината добавяме дребно нарязания лук, чесъна, нарязаните на дребно моркови и ги запържваме.
В глинен съд (гювеч) поставяме ред месо, отгоре добавяме дребно нарязания лук чесъна, нарязаните на дребно моркови, гъби, стафиди, сушени сливи, маслини и подправки. Това го правим докато не напълним съда. Заливаме с 1 ч.ч. бяло вино и вода докато поеме.
Захлупваме с капак и поставяме в студена фурна. Включваме на пълна мощност. След като заври намаляваме и печем на 180 градуса около 180 минути.
Коментари
Много интересна рецепта и скоро ще я сготвя.
Благодаря за идеята!