Картофки по тракийски

Картофки по тракийски
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вкусни печени картофки, които да поднесете с любимия чеснов сос"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • масло - 100 г
  • копър
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете картофите. Нарежете ги на кубчета.

Поставете ги в съд за варене и ги покрийте с вода. Варете на тих огън до омекване на картофите.

Прехвърлете картофите в тавичка, овкусете със сол и полейте с разтопено масло.

Запечете до златист загар.

Преди поднасяне поръсете печените картофи със счукан чесън и ситно нарязан копър.

По желание може да поднесете с чеснов сос.

Картофките по тракийски са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: