Начин на приготвяне
Замесва се тесто от брашното, солта и чаша хладка вода и се оставя да престои на хладно място около половин час.
После тестото се разделя на две равни части, които се разпределят на по шест топки. Всяка от тях се разточва на питка с диаметър 15 см., нареждат се една върху друга, като поотделно се намазват със свинска мас.
Разпределят се на две места по 6 питки. Разточват се на две кори с дебелина по-малко от 1 см. Корите се поръсват със сирене и малко мазнина, навиват се леко на руло, което се
нарязва на шест равни части.
Всяко парче се защипва от двете страни и се притиска в средата, да се получи питка с големината на сача. Получените банички се оставят да престоят петнайсетина минути на хладно.
Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява много добре. Намазва се с парче сланина или мас и баничките се изпичат от двете страни. Сервират се с кисело мляко, сметана или сладко.