Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Розички от бутер тесто

Розички от бутер тесто

НикиНики
Новак
13
Розички от бутер тесто1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • наденица - може и шунка (аз използвам Камчия или Телешки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отпусналото се бутер тесто разточете леко до дебелина около 5-6 мм.

От него изрежете по дължина на ивици с ширина 2 см.

След това нарежете колбаса на тънички полумесеци.

Върху всяка ивица тесто подреждайте по 3 парченца салам - започнете от началото на ивичките, като изравнявате долния край на тестото и месото.

Навивайте на руло и подгънете накрая подгънете под основата. Така приготвените розички се изправят в тава с хартия за печене.

Изпечете го до порозовяване (за около 15-20 минути) в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Винаги съм харесвала бутер тестото, поради бързото му приготвяне. Определено бързо и красиво.
25.05.2018 13:11