Бутер ябълкови розички

Бутер ябълкови розички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Страхотни бутер розички, които да си похапнете сладко-сладко"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • ябълки - средно големи 5 - 6 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките на тънки филийки. Бланширайте ги за кратко в гореща вода. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете да се отцедят.

Разстелете бутер тестото и го нарежете на 5 правоъгълни ленти. Срежете всяка лента през средата.

Наредете резенчетата в горния край на бутер лентите.

Прегънете долния край, за да застъпите ябълковити резенчета и започнете да завивате на руло и оформяте като розичка.

Наредете бутер-розичките във форма за мъфини и изпечете в гореща фурна.

Поръсете печените ябълки с пудра захар.

Бутер ябълковите розички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: