Начин на приготвяне
Сваряват се макароните до полуготовност. Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в малко олио на дъното на тенджерата. Когато макароните са почти сварени, се вадят и се шокират със студена вода (това се прави, за да не се разкашкат после, когато се варят с другите зеленчуци).
Налива се вода в тенджерата. Картофите се нарязват на кубчета. Когато водата кипне, се слагат картофите. Оставят се 4-5 минути да се посварят и се добавят морковът и лукът. После се слага сол и черен пипер на вкус и по желание други подправки.
Добавят се полусварените макарони и зеленчуковите бульончета. Всичко се вари още за не повече от 15 минути. По желание накрая може да се добави и магданоз.
Бележки:
- Ако са 200 грама, стават доста макароните, но пак е вкусно.
- Солта може да се добави чак след бульончетата, ако има нужда, защото те също са солени.
Коментари
Приготвянето и готвенето са по 45 минути, а общо е 90.
(Надявам се, че ще бъде променено в рецептата.)