Начин на приготвяне
Приготвяне на блата: Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Разбъркайте добре. Изсипете сместа в тавичка (от фурната), застлана с хартия за печене.
Печете на 180 градуса около 15-20 минути. Извадете и го завийте с чиста и влажна кърпа на руло, да се охлади.
През това време направете крема, като смесите млякото и сметаната в дълбока купа.
Изсипете пудинга и разбийте добре за няколко минути, докато се сгъсти. Накрая прибавете и разтопения шоколад (охладен).
Развийте рулото, намажете го добре с крем. Поръсете отгоре от захаросаните череши и настъргания шоколад.
Нарежете блата на 4 ленти. Първата навийте на охлюв и я поставете върху подходящата чиния. След това около нея навийте останалите ленти.
Пригответе ганаша, като загреете сметаната на котлона. Прибавете към нея натрошения шоколад и масло. Бъркайте, докато се разтопят. Оставете да се охлади и разбийте за няколко минути, за да се получи хубав крем.
Измажете тортата и с помощта на вилица направете резки, имитиращи кората на дърво. Отгоре направете кръгове от разбита сметана, декорирайте с няколко гъбки, листенца и шишарки от фондан.
Поръсете тортата с какао и тук-там с пудра захар (все едно е сняг).
Шоколадовата торта е с диаметър 20 см.
Тортата Коледно пънче е готова.
Коментари