Начин на приготвяне
В купа смесваме всички продукти за тестото, бъркаме с миксер. В правоъгълна тавичка застиламе готварска хартия и изсипваме сместта. Заравняваме.
Печем на 150 градуса за около 20 минути, в зависимост от печката. Аз всеки път проверявам с клечка дали е готово.
Изваждаме от печката и още топло, заедно с готварската хартия, навиваме на руло. Оставяме да се охлади.
В това време разбиваме сметаната до твърди върхове, добавяме разтопения бял шоколад, бъркаме отново.
С така приготвения крем мажем блата, добавяме малини и бадеми, по желание. Отново навиваме блата на руло и оставяме в хладилника поне за час, да стегне.
След като сладкото руло е охладено добре, заливаме със смес от сметана, масло и разтопен черен шоколад, без да са разбъркани с миксер.
Оставяме да се охлади, като декорираме отгоре пожелание с фондан или с клечка оформяме вдлъбнатини на дърво. Да ви е сладко.