Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180 градуса и тава се намазнява с олио.
Върху една кора се наръсва равномерно малко тиква (около 2 с.л., защото ако се сложи повече, баницата ще се сглетави). Наръсват се същото количество захар и орехи и накрая отгоре - също толкова олио.
Кората се навива на руло, усуква се и се навива на охлювче, поставяйки се в центъра на тавата.
Същото се повтаря с другите кори, които обаче вече се усукват около охлювчето и се внимава краищата да не са допрени едно до друго, а да са противоположни, иначе баницата ще се развие.
След като корите са навити, отгоре цялата баница се маже с олио, поръсва се с малко тиква и орехи (може да се сложи и захар, но тогава отгоре ще се карамелизира, а и опасността да се сглетави е много голяма).
Пече около 40 мин. или до готовност на корите, след което се изважда и сервира топла.