Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник (Баница с тикви)

Тиквеник (Баница с тикви)

КристинаКристина
Новак
6325
Тиквеник (Баница с тикви)
Снимка: Елица
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10 парчета
"Топла, топла баница с тиква, който познае как ѝ казваме, получава допълнително парче"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - около 1/2 сурова, настъргана
  • захар
  • орехи - смлени
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса и тава се намазнява с олио.

Върху една кора се наръсва равномерно малко тиква (около 2 с.л., защото ако се сложи повече, баницата ще се сглетави). Наръсват се същото количество захар и орехи и накрая отгоре - също толкова олио.

Кората се навива на руло, усуква се и се навива на охлювче, поставяйки се в центъра на тавата.

Същото се повтаря с другите кори, които обаче вече се усукват около охлювчето и се внимава краищата да не са допрени едно до друго, а да са противоположни, иначе баницата ще се развие.

След като корите са навити, отгоре цялата баница се маже с олио, поръсва се с малко тиква и орехи (може да се сложи и захар, но тогава отгоре ще се карамелизира, а и опасността да се сглетави е много голяма).

Пече около 40 мин. или до готовност на корите, след което се изважда и сервира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: