Начин на приготвяне
Прясното многолистно тесто се оставя на стайна температура за 20 мин. без да се изважда от опаковката.
След това бутертестото се изважда от опаковката и се разточва на тънка кора, като се точи върху домакинската хартия, в която е опаковано, без да се прехвърля върху силиконова поставка или друга повърхност.
От твърд бял картон предварително се изрязват шаблони на тиква. Картонът трябва да е бял, за да не се оцвети тестото от цветен шаблон.
С помощта на шаблона от разточеното тесто се изрязват форми на тикви, като на едната форма на тиквата се изрязват отворите за очи и уста, на другата не се изрязват отвори и се използва за гръб при слепването.
Изрязаните форми се нареждат върху тава, която предварително е намазана с олио.
След всяко поставяне на нови форми тавата се намазва с олио.
Пекат се 15 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто, след което се изваждат върху дървена дъска и се оставят да изстинат.
Сладкото от кайсии се пасира.
Изстиналите форми се намазват с пасираното сладко от кайсии на страната, която ще се ползва за гръб, и отгоре се залепва форма с очи и уста.
Кайсиевите тикви за хелоуин са готови.