Начин на приготвяне
Първо пригответе захарния сироп, тъй като трябва да изтсине, за да се залеят готовите сладки. В тенджера на котлона сложете да заврат водата, захарта и ванилията.
Намалете котлона и оставете сиропа да поври на тих огън около 10 минути. Прибавете 1-2 чаени лъжички лимонов сок. Оставете сиропа да изстива.
В купа смесете всички съставки и замесете меко тесто. Не трябва да се прекалява с брашното, за да не станат твърди след изпичане сладкишите.
Разделете тестото на две части и разточете на тънък лист. Нарежете на ленти и всяка лента навийте на охлювче.
Наредете готовите охлювчета върху застлана с хартия за печене тава и печете в фурна загрята до 170 градуса до зачервяване.
Още горещи сладките се заливат със студения захарен сироп.
Оставете сиропираните сладки да престоят няколко часа.
Чатал Татласъ са готови.