Начин на приготвяне
В съд на котлона се разтопява краве маслото заедно с меда, като се внимава да не кипне. След това се прибавя пудрата захар и се разбърква до хомогенна смес. Оставя се сместа да изстине.
В купа се смесват брашното, канелата, джинджифила, индийското орехче и содата. Към сместа с меда се прибавя яйцето и ванилията и се разбърква отново.
Постепенно се добавят и сухите смесени съставки. Бърка се с бъркалка или шпатула, а накрая се измесва с ръце.
Получава се меко и нелепнещо тесто. Прибира се в хладилника за 2 часа. Разточва се тестото на кора с дебелина около половин см. Изрязват се с формички луна.
Поставя се карамфилче за око на всяка медена сладка и се нареждат в тава постлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 6-7 минути. Изчакват се да изстинат и се нареждат в чиния.
Медени лунички - хрупкави бисквитки с аромат на мед, които носят много настроение на малки и големи.
Ако търсите идеи и за други сладости, вижте как да направите слепени меденки и курабийки лунички.