Начин на приготвяне
Прясното мляко, водата, солта, захарта и маслото сложете в тенджера и загрейте на среден огън, докато маслото се разтопи и сместа започне да завира.
Когато заври, изсипете цялото брашно наведнъж и бъркайте енергично, докато се получи топка парено тесто.
Разбъркайте още 3-4 минути на котлона и отстранете тенджерата. Оставете тестото да изстине. След като тестото се охлади, добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре докато тестото поеме цялото яйце.
Готовата смес изсипете в пош и шприцовайте малки топки или продълговати еклери по избор, върху хартия за печене в тава (на разстояние).
Печете в предварително загрята фурна на 180 С около 25 - 30 минути. Не отваряте фурната, докато еклерите се пекат.
Млякото се изсипва в тенджера и се загрява.
Междувременно в купа смесете яйцата и захарта. Разбийте с миксер, докато сместа изсветлее. Добавете двата вида брашно. Разбъркайте с миксера на по-ниска скорост или на ръка.
За да уеднаквите температурите, добавете 1 черпак топло мляко към сместа с яйцата и брашното. Разбийте добре. Повторете. Разредената смес добавете на тънка струйка във врящото мляко, като непрекъснато бъркате.
Накрая добавете 2 ванилии и маслото и разбърквайте, докато маслото се разтопи и поеме от ваниловия крем.
Еклерите с крем ванилия са много вкусни.
Коментари