Бонбони Моцарт-кугел

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Бонбони Моцарт-кугел
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Почерпете близки и приятели с тези домашни бонбони Моцарт-кугел"

Необходими Продукти

  • лешници - 100 г белени
  • захар - 100 г
  • пудра захар - 125 г
  • шам фъстък - 125 г ядки
  • белтъци - 1 бр.
  • шоколад - 250 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава запечете лешниците във фурна на 180 градуса. След около 12 минути ядките трябва да са напълни готови. Карамелизирайте захарта и към получения карамел прибавете изпечените лешници. Добре разбъркайте двата продукта, след което изсипете сместа върху хартия за печене и я оставете добре да изстине.

В това време може да приготвите марципановата смес от шам фъстъка и пудрата захар. Двете съставки се смилат в блендер до еднородна смес. Без да спирате процеса на мелене, прибавете постепенно белтъка.

Накрая ще се получи подобна на тесто смес, която трябва да оформите на топка, а след това върху силиконова дъска му придайте форма на дълго руло. От него оформете бонбоните, като всеки един потопите в сместа от лешници и карамел и ги поставете върху хартия за печене. Оставете ги в хладилник за около 5 минути.

Шоколадът разтопете на водна баня. Когато е напълно разтопен, темперирайте 2/3 от него. За това ще ви трябва шпатула, с която да размазвате шоколада върху студена повърхност, докато се охлади.

Когато е охладен, върнете го при останалия разтопен шоколад и разбъркайте добре. Бонбоните се потапят в шоколада и когато той стегне, са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: