Начин на приготвяне
В тава запечете лешниците във фурна на 180 градуса. След около 12 минути ядките трябва да са напълни готови. Карамелизирайте захарта и към получения карамел прибавете изпечените лешници. Добре разбъркайте двата продукта, след което изсипете сместа върху хартия за печене и я оставете добре да изстине.
В това време може да приготвите марципановата смес от шам фъстъка и пудрата захар. Двете съставки се смилат в блендер до еднородна смес. Без да спирате процеса на мелене, прибавете постепенно белтъка.
Накрая ще се получи подобна на тесто смес, която трябва да оформите на топка, а след това върху силиконова дъска му придайте форма на дълго руло. От него оформете бонбоните, като всеки един потопите в сместа от лешници и карамел и ги поставете върху хартия за печене. Оставете ги в хладилник за около 5 минути.
Шоколадът разтопете на водна баня. Когато е напълно разтопен, темперирайте 2/3 от него. За това ще ви трябва шпатула, с която да размазвате шоколада върху студена повърхност, докато се охлади.
Когато е охладен, върнете го при останалия разтопен шоколад и разбъркайте добре. Бонбоните се потапят в шоколада и когато той стегне, са готови за консумация.