Начин на приготвяне
Макароните се варят в един литър вода с щипка сол. Заливат се с част от маслото.
В отделен съд се задушава говеждото месо, поръсено със сол и черен пипер.
Брашното се замесва с яйцето, малко хладка вода и щипка сол. Тестото се разделя на 8 топки. От всяка топка се разточва кръг.
Нареждат се кръговете един върху друг, като между всяка кора се маже мазнина. Най-горната кора е суха.
Така наредени кори се разточват на една кора, която се слага върху съд, добре намазан с мазнина. Отгоре слагаме част от сварените макарони, върху тях настърганият кашкавал и месото.
Кората, която е разтеглена извън съда, се сгъва. Получава се малък пакет. Маже се масло и се пече до зачервяване.
След изпичане готовото ястие се обръща в чиния за поднасяне.
Говеждото с макарони е много вкусно.