Виенски шницел

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Виенски шницел1 / 6
01/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Класически и изискан виенски шницел - изтънчен вкус, крехко, сочно и точно"

Необходими Продукти

  • за вкусни виенски шницели ви трябват:
  • телешко филе - 600 г телешко бонфиле
  • сол
  • брашно - около 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - около 150 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете телешкото бонфиле на 4 част - по 150 г всяка. Всяко филе начукайте между листи алуминиево фолио до дебелина 4-6 мм. По периферията на филетата направете прорези с помощта на остър нож.

Овалвайте филетата първо в брашно, изтръсквайте от излишното, след това в разбитите яйца и накрая - в галетата.

Загрейте около 2 см. олио в тиган и изпържете шницелите от двете страни. От време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела.

Отцеждайте готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага със свежи зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Виенските шницели се сервират с виенска картофена салата, а не със зеленчуци.
07.08.2023 17:04
1
Анонимен
Анонимен
Обожавам виенски шницел, правим го редовно
25.04.2023 20:10
1
Анонимен
Анонимен
Не съм специалист в кухнята, но така приготвени шницелите са много вкусни. Даже и на жената и хареса.
28.03.2023 12:03
Анонимен
Анонимен
Чудесно, но защо трябва да се начуква месото между алуминиево фолио?! За да останат парченца от фолиото в храната? Не вярвам да е вкусно. :)
14.01.2023 16:46
2