Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешки бутчета с доматен сос и царевица

Пилешки бутчета с доматен сос и царевица

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пилешки бутчета с доматен сос и царевица
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
09/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Много вкусен начин за приготвяне на любимите пилешки бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг, парти
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • царевица - 1 консерва
  • вода - 500 мл
  • сол
  • подправки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките бутчета и ги запечете във фурната. Към тях прибавете лука, чесъна и чушката - ситно нарязани.

Доматеното пюре се разрежда с водата, в която е размито брашното и червеният пипер, и се сипва при зеленчуците.

Оставете соса да заври и овкусете.

Сложете фолио и задушете около 10-15 минути, след това го махнете и варете още 5-7 минути.

Добавете царевицата и гответе още 2-3 минутки.

При сервиране поръсете задушеното пиле с нарязан магданоз.

Пилешките бутчета с доматен сос и царевица са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: