Начин на приготвяне
Разрязваме портокала на две и издълбаваме вътрешността.
Нарязаните на дребно ябълка, сварените и изчистени раци, вътрешността от портокала, леко задушения в лимонов сок керевиз се разбъркват хубаво заедно с майонезата, английския сос и подправките.
С получената смес пълним портокаловите чашки и покриваме със задушените гъби.
Английският сос се приготвя по следния начин: Твърдо сварените яйца се стриват хубаво до получаване на фина паста. Поръсваме с индийско орехче на вкус.
Сосът Бешамел разреждаме с топлото прясно мляко и същото количество бульон от сварените раци.
Прибавят се яйцата и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Подправяме със сол на вкус.
Пълнените раци с портокали са готови.