gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна Майонеза»Домашна майонеза за 30 секунди

Домашна майонеза за 30 секунди

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6741k1
Домашна майонеза за 30 секунди
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 10ВИДЕО
18/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне1 мин.
Общо1 мин.
Порции1
"След като стана ясно, че масово ни пробутват фалшива майонеза с ниско качество, решихме да споделим с вас и нашата изпитана рецепта за домашна майонеза. Вкусно, лесно и здравословно. И само за 30 секунди. Благодарим на нашата кулинарка Ирина за тази невероятна рецепта"

Необходими Продукти

  • олио - 400 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
  • сол - 1 или 2 щипки
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.

Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!

Рейтинг

5 28
4 2
3 0
2 0
1 4
Дай твоята оценка: