Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна майонеза за 30 секунди

Домашна майонеза за 30 секунди

редакция:
Домашна майонеза за 30 секунди
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Общо
1 мин.
Порции
1
"След като стана ясно, че масово ни пробутват фалшива майонеза с ниско качество, решихме да споделим с вас и нашата изпитана рецепта за домашна майонеза. И само за 30 секунди."

Необходими Продукти

  • олио - 380 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
  • сол - 1 или 2 щипки
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.

Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!

С готовата майонеза препоръчваме да си направите картофена салата с майонеза или вкусна баница с майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
531
42
30
20
14
Дай твоята оценка:

Коментари

Deni
Deni
Опитвала съм много рецепти за майонеза. Тази е най-добрата, определено. Добавих от мен 1ч.л. Горчица и няколко скилидки чесън.
30.12.2024 22:40
6
Анонимен
Анонимен
Майонезата я правя само с жълтъци. Бъркам с бъркалките за яйца, а не с пасатор. Първо бъркам без олиото, да ссе разбият. След това отначало на тънка струйка олиото. Като започне да се сгъстява, сипвам по- смело. Ако правя сос за зелена салата, правя по- рядка майонеза, ако е за руска салата- по- гъста. Като е готова, добавям лимонов сок и сол и пак бъркам. Ако се разреди, добавям още малко олио. Ако сложа лимонтузу, то я сгъстява допълнително.
09.12.2024 20:35
8
2
Анонимен
Анонимен
Получи се лесно и перфектно!
08.01.2025 04:57
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Бързо, лесно, вкусно! Сложих 2 лъжици лимон и стана перфектно1
13.03.2024 22:40
2
Анонимен
Анонимен
Не се получава. Не се сгъстява изобщо. Остава си рядка. Изхабих един литър олио за, да опитвам и всеки път си оставаше водна. :(
25.05.2023 17:41
6
4
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
От три години я правя тази майонеза, като спазвам последователността точно както е в клипа към рецептата. Само 1-2 пъти съм имала фал и то по моя вина, избързах с повдигането на пасатора. Грешката си поправих като в нов съд счупих второ яйце и наливах на тънка струя пресечената смес, като при нужда, досгъстих с още съвсем малко олио.
27.06.2025 20:22
Анонимен
Анонимен
Много добра рецепта само, че за да ми се сгъсти ми бяха нужни четири яйца
09.05.2025 01:48
Диана Манева
Диана Манева
Уникална
09.03.2025 19:28
1
Анонимен
Анонимен
1ч/л сол,1ч/л чер пипер,2 ч/л горчица,2 с/л лимонов сок,3 скилидки чесън,4 твърдо сварени яйца,150 м/л олио.Яйцата се натрошават преди да се разбият а олиото се добавя накрая на тънки струйки .
23.02.2025 20:27
2
2
Анонимен
Анонимен
От олиото зависи дали ще стане
22.02.2025 19:37
1
Анонимен
Анонимен
Аз я правя с 300мл олио
07.03.2024 11:24
Анонимен
Анонимен
Уникална гадост се получи! Три опита направих и все не се сгъстява. ОБАЧЕ имах една чанта чушки за пържене и като добавих и сиренето поне изхвърлих продуктите! ???
02.03.2024 16:23
4
Анонимен
Анонимен
Класическата майонеза се прави с един жълтък, щипка сол, лимонов сок и 90 млн олио на тънка струйка до изчерпването му. Предложената рецепта е с много олио и мазна, благодаря!
11.02.2024 12:28
18
2
Анонимен
Анонимен
Жена ми , започна да я прави точно по рецептата и не се сгъсти !
01.02.2024 18:41
5
Анонимен
Анонимен
Не става !
01.02.2024 18:40
2
Анонимен
Анонимен
Не става
01.02.2024 18:23
1
Анонимен
Анонимен
Един жълтък в купичка със заоблено дъно и се бърка с лъжичка като се сипва олио на тънка струйка докато се напълни купичката с майонеза!
Това е от времето, когато нямаше пасатори! ?
20.01.2024 01:04
10
2
Анонимен
Анонимен
Яйцата сурови ли да бъдат или варени като се пасират защото сместа ако са сурови да се ядат пишете по ясно
16.01.2024 11:03
2
5
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Мнооого добра рецепта! Правя я за първи път и се получи от раз. Благодаря Ви.
01.01.2024 18:38
5
Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! Благодаря. Получи се много хубава плътна майонеза с вкус като от детството ми ?
Весели празници ??
30.12.2023 20:45
4