Опитвала съм много рецепти за майонеза. Тази е най-добрата, определено. Добавих от мен 1ч.л. Горчица и няколко скилидки чесън.
30.12.2024 22:40
2
Анонимен
Майонезата я правя само с жълтъци. Бъркам с бъркалките за яйца, а не с пасатор. Първо бъркам без олиото, да ссе разбият. След това отначало на тънка струйка олиото. Като започне да се сгъстява, сипвам по- смело. Ако правя сос за зелена салата, правя по- рядка майонеза, ако е за руска салата- по- гъста. Като е готова, добавям лимонов сок и сол и пак бъркам. Ако се разреди, добавям още малко олио. Ако сложа лимонтузу, то я сгъстява допълнително.
09.12.2024 20:35
6
1
Анонимен
Получи се лесно и перфектно!
08.01.2025 04:57
1
Христо Славейков
Бързо, лесно, вкусно! Сложих 2 лъжици лимон и стана перфектно1
13.03.2024 22:40
1
Анонимен
Не се получава. Не се сгъстява изобщо. Остава си рядка. Изхабих един литър олио за, да опитвам и всеки път си оставаше водна. :(
25.05.2023 17:41
5
2
1
Rositsa Ivanova
Здравейте, може би използвате малки яйца - ако е 200 мл. олио, е нужно яйцето да е голямо
17.10.2023 17:22
2
Анонимен
Аз я правя с 300мл олио
07.03.2024 11:24
Анонимен
Уникална гадост се получи! Три опита направих и все не се сгъстява. ОБАЧЕ имах една чанта чушки за пържене и като добавих и сиренето поне изхвърлих продуктите! ???
02.03.2024 16:23
4
Анонимен
Класическата майонеза се прави с един жълтък, щипка сол, лимонов сок и 90 млн олио на тънка струйка до изчерпването му. Предложената рецепта е с много олио и мазна, благодаря!
11.02.2024 12:28
18
1
Анонимен
Жена ми , започна да я прави точно по рецептата и не се сгъсти !
01.02.2024 18:41
4
Анонимен
Не става !
01.02.2024 18:40
1
Анонимен
Не става
01.02.2024 18:23
1
Анонимен
Един жълтък в купичка със заоблено дъно и се бърка с лъжичка като се сипва олио на тънка струйка докато се напълни купичката с майонеза!
Това е от времето, когато нямаше пасатори! ?
20.01.2024 01:04
8
2
Анонимен
Яйцата сурови ли да бъдат или варени като се пасират защото сместа ако са сурови да се ядат пишете по ясно
16.01.2024 11:03
2
4
1
Yordanka Kovacheva
Сурови трябва да са.
19.01.2024 20:45
Анонимен
Мнооого добра рецепта! Правя я за първи път и се получи от раз. Благодаря Ви.
01.01.2024 18:38
4
Анонимен
Страхотна рецепта! Благодаря. Получи се много хубава плътна майонеза с вкус като от детството ми ?
Весели празници ??
30.12.2023 20:45
4
Тони
Винаги ми се получава,независимо дали яйцата са от хладилника или не!Пасатите се поставя на дъното на съда,после се включва на високи обороти, задържа се някоя друга секунда на дъното и после бавно започва да се издърпва нагоре.Аз добавям към оригиналната рецепта ч. лъжичка горчица.На които не му се получава да си купува, няма смисъл да хаби продукти и нерви!
07.11.2023 17:40
15
4
Анонимен
Аз си я правя майонезата с шарлан.200мл.шарлан,2 яйца щипка сол и щипка лимонена киселина.С пасатора издърпва бавно нагоре и е готова за броени секунди....Страшно вкусна и без излишна химия,която я има в купешката майонеза.
15.09.2023 14:36
13
2
Анонимен
Аз слагам яйце от хладилника, олио 4 пръста от дъното на тесния дълбок съд, сокаот шоловин лимон и сол. Започвам от дъното да разбивам и бАвно вдигам нагоре... Винаги става майонезата
11.09.2023 07:32
13
1
1
Анонимен
Пробвайте с шарлан.По вкусна става.Олиото вече не е олио....А пък и олиото е подирката на шарлана.Шарлана си е първокачествена растителна мазнина.
15.09.2023 14:39
1
Анонимен
Съсипах маса яйца и олио,нищо не става от тая рецепта.
05.07.2023 20:56
11
2
1
Анонимен
Грамажа е 200мл.на мазнината,а яйцата са 2 броя и щипка сол и щипка лимонена киселина.Това е консистенцията.Изсмуквате бавно с пасатора нагоре няколко пъти и става за броени секунди.
15.09.2023 14:41
Анонимен
Трябвяше да заочнете рецептата със това, яйцата да бъдат на стайна температура.
Аз ги срожих студени от хладилника и майонезата въобще не се сгъсти.
17.06.2023 12:31
5
2
1
Анонимен
Няма никакво значение дали яйцата са от хладилника или не са.....И на мен ми се е пресичала майонезата,но това става когато яйцата са по стари.
Това е от времето, когато нямаше пасатори! ?
Весели празници ??
Аз ги срожих студени от хладилника и майонезата въобще не се сгъсти.