Тази рецепта коментираха

Анонимен
Deni
Deni
Опитвала съм много рецепти за майонеза. Тази е най-добрата, определено. Добавих от мен 1ч.л. Горчица и няколко скилидки чесън.
30.12.2024 22:40
2
Анонимен
Анонимен
Майонезата я правя само с жълтъци. Бъркам с бъркалките за яйца, а не с пасатор. Първо бъркам без олиото, да ссе разбият. След това отначало на тънка струйка олиото. Като започне да се сгъстява, сипвам по- смело. Ако правя сос за зелена салата, правя по- рядка майонеза, ако е за руска салата- по- гъста. Като е готова, добавям лимонов сок и сол и пак бъркам. Ако се разреди, добавям още малко олио. Ако сложа лимонтузу, то я сгъстява допълнително.
09.12.2024 20:35
6
1
Анонимен
Анонимен
Получи се лесно и перфектно!
08.01.2025 04:57
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Бързо, лесно, вкусно! Сложих 2 лъжици лимон и стана перфектно1
13.03.2024 22:40
1
Анонимен
Анонимен
Не се получава. Не се сгъстява изобщо. Остава си рядка. Изхабих един литър олио за, да опитвам и всеки път си оставаше водна. :(
25.05.2023 17:41
5
2
1
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Здравейте, може би използвате малки яйца - ако е 200 мл. олио, е нужно яйцето да е голямо
17.10.2023 17:22
2
Анонимен
Анонимен
Аз я правя с 300мл олио
07.03.2024 11:24
Анонимен
Анонимен
Уникална гадост се получи! Три опита направих и все не се сгъстява. ОБАЧЕ имах една чанта чушки за пържене и като добавих и сиренето поне изхвърлих продуктите! ???
02.03.2024 16:23
4
Анонимен
Анонимен
Класическата майонеза се прави с един жълтък, щипка сол, лимонов сок и 90 млн олио на тънка струйка до изчерпването му. Предложената рецепта е с много олио и мазна, благодаря!
11.02.2024 12:28
18
1
Анонимен
Анонимен
Жена ми , започна да я прави точно по рецептата и не се сгъсти !
01.02.2024 18:41
4
Анонимен
Анонимен
Не става !
01.02.2024 18:40
1
Анонимен
Анонимен
Не става
01.02.2024 18:23
1
Анонимен
Анонимен
Един жълтък в купичка със заоблено дъно и се бърка с лъжичка като се сипва олио на тънка струйка докато се напълни купичката с майонеза!
Това е от времето, когато нямаше пасатори! ?
20.01.2024 01:04
8
2
Анонимен
Анонимен
Яйцата сурови ли да бъдат или варени като се пасират защото сместа ако са сурови да се ядат пишете по ясно
16.01.2024 11:03
2
4
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Сурови трябва да са.
19.01.2024 20:45
Анонимен
Анонимен
Мнооого добра рецепта! Правя я за първи път и се получи от раз. Благодаря Ви.
01.01.2024 18:38
4
Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! Благодаря. Получи се много хубава плътна майонеза с вкус като от детството ми ?
Весели празници ??
30.12.2023 20:45
4
Тони
Тони
Винаги ми се получава,независимо дали яйцата са от хладилника или не!Пасатите се поставя на дъното на съда,после се включва на високи обороти, задържа се някоя друга секунда на дъното и после бавно започва да се издърпва нагоре.Аз добавям към оригиналната рецепта ч. лъжичка горчица.На които не му се получава да си купува, няма смисъл да хаби продукти и нерви!
07.11.2023 17:40
15
4
Анонимен
Анонимен
Аз си я правя майонезата с шарлан.200мл.шарлан,2 яйца щипка сол и щипка лимонена киселина.С пасатора издърпва бавно нагоре и е готова за броени секунди....Страшно вкусна и без излишна химия,която я има в купешката майонеза.
15.09.2023 14:36
13
2
Анонимен
Анонимен
Аз слагам яйце от хладилника, олио 4 пръста от дъното на тесния дълбок съд, сокаот шоловин лимон и сол. Започвам от дъното да разбивам и бАвно вдигам нагоре... Винаги става майонезата
11.09.2023 07:32
13
1
1
Анонимен
Анонимен
Пробвайте с шарлан.По вкусна става.Олиото вече не е олио....А пък и олиото е подирката на шарлана.Шарлана си е първокачествена растителна мазнина.
15.09.2023 14:39
1
Анонимен
Анонимен
Съсипах маса яйца и олио,нищо не става от тая рецепта.
05.07.2023 20:56
11
2
1
Анонимен
Анонимен
Грамажа е 200мл.на мазнината,а яйцата са 2 броя и щипка сол и щипка лимонена киселина.Това е консистенцията.Изсмуквате бавно с пасатора нагоре няколко пъти и става за броени секунди.
15.09.2023 14:41
Анонимен
Анонимен
Трябвяше да заочнете рецептата със това, яйцата да бъдат на стайна температура.
Аз ги срожих студени от хладилника и майонезата въобще не се сгъсти.
17.06.2023 12:31
5
2
1
Анонимен
Анонимен
Няма никакво значение дали яйцата са от хладилника или не са.....И на мен ми се е пресичала майонезата,но това става когато яйцата са по стари.
15.09.2023 14:44