Опитвала съм много рецепти за майонеза. Тази е най-добрата, определено. Добавих от мен 1ч.л. Горчица и няколко скилидки чесън.
30.12.2024 22:40
4
Анонимен
Майонезата я правя само с жълтъци. Бъркам с бъркалките за яйца, а не с пасатор. Първо бъркам без олиото, да ссе разбият. След това отначало на тънка струйка олиото. Като започне да се сгъстява, сипвам по- смело. Ако правя сос за зелена салата, правя по- рядка майонеза, ако е за руска салата- по- гъста. Като е готова, добавям лимонов сок и сол и пак бъркам. Ако се разреди, добавям още малко олио. Ако сложа лимонтузу, то я сгъстява допълнително.
09.12.2024 20:35
8
1
Анонимен
Получи се лесно и перфектно!
08.01.2025 04:57
1
Христо Славейков
Бързо, лесно, вкусно! Сложих 2 лъжици лимон и стана перфектно1
13.03.2024 22:40
1
Анонимен
Не се получава. Не се сгъстява изобщо. Остава си рядка. Изхабих един литър олио за, да опитвам и всеки път си оставаше водна. :(
25.05.2023 17:41
6
4
1
Rositsa Ivanova
Здравейте, може би използвате малки яйца - ако е 200 мл. олио, е нужно яйцето да е голямо
17.10.2023 17:22
2
1
Диана Манева
Уникална
09.03.2025 19:28
Анонимен
1ч/л сол,1ч/л чер пипер,2 ч/л горчица,2 с/л лимонов сок,3 скилидки чесън,4 твърдо сварени яйца,150 м/л олио.Яйцата се натрошават преди да се разбият а олиото се добавя накрая на тънки струйки .
23.02.2025 20:27
1
Анонимен
От олиото зависи дали ще стане
22.02.2025 19:37
Анонимен
Аз я правя с 300мл олио
07.03.2024 11:24
Анонимен
Уникална гадост се получи! Три опита направих и все не се сгъстява. ОБАЧЕ имах една чанта чушки за пържене и като добавих и сиренето поне изхвърлих продуктите! ???
02.03.2024 16:23
4
Анонимен
Класическата майонеза се прави с един жълтък, щипка сол, лимонов сок и 90 млн олио на тънка струйка до изчерпването му. Предложената рецепта е с много олио и мазна, благодаря!
11.02.2024 12:28
18
2
Анонимен
Жена ми , започна да я прави точно по рецептата и не се сгъсти !
01.02.2024 18:41
5
Анонимен
Не става !
01.02.2024 18:40
2
Анонимен
Не става
01.02.2024 18:23
1
Анонимен
Един жълтък в купичка със заоблено дъно и се бърка с лъжичка като се сипва олио на тънка струйка докато се напълни купичката с майонеза!
Това е от времето, когато нямаше пасатори! ?
20.01.2024 01:04
9
2
Анонимен
Яйцата сурови ли да бъдат или варени като се пасират защото сместа ако са сурови да се ядат пишете по ясно
16.01.2024 11:03
2
5
1
Yordanka Kovacheva
Сурови трябва да са.
19.01.2024 20:45
Анонимен
Мнооого добра рецепта! Правя я за първи път и се получи от раз. Благодаря Ви.
01.01.2024 18:38
4
Анонимен
Страхотна рецепта! Благодаря. Получи се много хубава плътна майонеза с вкус като от детството ми ?
Весели празници ??
30.12.2023 20:45
4
Тони
Винаги ми се получава,независимо дали яйцата са от хладилника или не!Пасатите се поставя на дъното на съда,после се включва на високи обороти, задържа се някоя друга секунда на дъното и после бавно започва да се издърпва нагоре.Аз добавям към оригиналната рецепта ч. лъжичка горчица.На които не му се получава да си купува, няма смисъл да хаби продукти и нерви!
07.11.2023 17:40
15
4
Анонимен
Аз си я правя майонезата с шарлан.200мл.шарлан,2 яйца щипка сол и щипка лимонена киселина.С пасатора издърпва бавно нагоре и е готова за броени секунди....Страшно вкусна и без излишна химия,която я има в купешката майонеза.
Това е от времето, когато нямаше пасатори! ?
Весели празници ??