Начин на приготвяне
Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.
Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.
Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.
P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!
С готовата майонеза препоръчваме да си направите картофена салата с майонеза или вкусна баница с майонеза.
Коментари
Това е от времето, когато нямаше пасатори! ?
Весели празници ??
Аз ги срожих студени от хладилника и майонезата въобще не се сгъсти.
Може малко лимонтузу да добавите и малко подправки по избор/риган босилек маьорана/ но не прекалявайте.