Начин на приготвяне
Възварете вода в тенджера. Междувременно почистете цвеклото, лука и моркова. Надребнете ги заедно с чушките и ги пуснете във врящата вода. Варете продуктите, докато омекнат.
Прибавете бульона и нарязани на кубчета картофи. Щом се сварят, прибавете надребнения домат и малко магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете яденето да къкри още около десетина минути и го махнете от огъня.
Излейте част от супения бульон. Целта е зеленчуците да бъдат покрити с течност и от бульона да има около 2 пръста над тях. Прибавете маргарина и разбъркайте.
Пасирайте супата. Сипете млякото и отново пасирайте. Върнете на котлона и оставете да къкри още 5 минути. Поднесете супата със ситно нарязан магданоз.