Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем супа с тиква, картофи и моркови

Крем супа с тиква, картофи и моркови

редакция:
Крем супа с тиква, картофи и моркови
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Плътна, ароматна, разкошна, вкусна - кой не би искал на трапезата си една такава супичка"

Необходими Продукти

  • тиква - около 400г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • броколи - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • сол
  • джинджифил
  • копър - 1 връзка
  • сирене - около 100 г
  • масло - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с около 2/3 вода се поставят обелените и нарязани на едро продукти: тиква, картофи, моркови, броколи и лук.

Котлонът първоначално се включва на най-силна степен докато загрее тенджерата и след около 10 минути се намалява на трета-четвърта степен.

Така се вари под капак един час без да се отваря, за да може супата да запази ароматите на всички продукти.

След това към супата се добавят: връзка копър, сол и джинджифил на вкус, натрошено сирене и краве масло.

Кремсупата се пасира и се оставя за около 10 минути на котлона.

В сезона на тиквата опитай непременно и нашата печена тиква, този мус от тиква или класическия тиквен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих тази супа и се оказа най-вкусната крем супа с тиква, която съм яла. Комплименти за страхотната рецепта!
24.10.2024 22:06