Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки бъбреци със сметана и горчица

Телешки бъбреци със сметана и горчица

Телешки бъбреци със сметана и горчица
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
22/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Пръстите ще си оближете, че и за допълнително ще питате - с гаранции от Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • бъбреци - 2 бр.
  • краве масло - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • печурки - 200 г дребни
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете телешките бъбреци от ципите и мазнините. Нарежете ги на парченца и ги оставете във вода, за да се изкиснат.

Разтопете маслото в дълбок тиган. Добавете изцедените парченца бъбреци и задушете до готовност, докато покафенеят добре. Извадете ги с решетъчна лъжица.

Сложете измитите гъби и в тигана и задушете. Когато получат златист загар, добавете сметаната, натрошеното кубче бульон и бъркайте енергично, до разтваряна не сметаната.

Добавете горчицата и върнете бъбречетата обратно в тигана. Овкусете със сол и черен пипер.

Поднесете топло ястието.

Телешките бъбреци със сметана и горчица са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: