Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли със сметана, горчица и гъби

Пилешки пържоли със сметана, горчица и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешки пържоли със сметана, горчица и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"И със сметана са хубави, и с горчица, но със сметана и горчица са направо неустоими"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • готварска сметана - 250 г заквасена
  • пилешки пържоли - 3 бр. от бутчета
  • горчица - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват или обелват. След това се режат на полумесеци и се поставят на дъното на съда, в който ще печем (в случая йенска тенджера с капак). Подправят се със сол и черен пипер. Към тях се прибавя готварската сметана и се разбърква добре всичко.

Пържолите се поръсват със сол, намазват се обилно с горчицата и се поръсват с червен и черен пипер.След това овкусеното месо се нарежда между гъбите. Долива се около 100 милилитра бяло вино.

Съдът за печене се захлупва с капак, поставя в студена фурна и се нагласява температура 200 градуса.

Така похлупеното месо се пече около половин час, след което капакът се маха и ястието се допича докато получи леко златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: