Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Бургер с говеждо месо и подправки

Бургер с говеждо месо и подправки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • телешко месо - 170 г филе
  • питки - 1 бр. със сусам
  • лук - 2 шайби
  • кисели краставички - 1 бр.
  • маруля - 1 лист
  • картофи - 1 бр.
  • кетчуп - 30 г
  • горчица - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • домати - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се измива и се подсушава. Смила се в машинка за месо и се посолява.

Прави се кюфте с дебелина 1 сантиметър и се запича на скара до готовност. Листото зелена салата се измива и се подсушава. Доматът се измива, подсушава се и се реже на дебели резени.

Киселата краставичка се реже на тънки ивици. Картофът се обелва, нарязва се на ивици и се пържи в олиото до златисто. Питката се разрязва на две и се загрява на фурна.

Върху долната половина на питката се слага листо от зелена салата, отгоре се редят резените домат. Върху тях се слага кюфтето. Върху него се слага лукът и ивиците кисела краставичка.

Отгоре се слага малко горчица и малко кетчуп и се покрива с горната половина от питката. Сервира се в чиния с пържени картофи, горчица и кетчуп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: