Начин на приготвяне
Приготвяме закваска с маята, захарта, затопленото прясно мляко и 3 с.л. от брашното.
В дълбок съд пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, добавяме ½ с.л. от солта и олиото.
Замесваме меко тесто, което завиваме със стреч фолио и оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто омесваме отново с малко брашно и от него оформяме малки топки.
Тавата, в която ще печем милинките, намазваме с олио и подреждаме топките в нея.
Оставяме да втаса за около 20 минути на топло.
Мажем милинките със смес от маста, натрошеното сирене, яйцето и 3 с.л. брашно.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Коментари