Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Вкусни милинки със сирене

Вкусни милинки със сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Вкусни милинки със сирене
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Опасно вкусни милинки със сирене, които се изяждат още, докато са топли-топли"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • сирене - 150 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - суха, 1 пакет
  • олио - 100 мл
  • мас - 4 с.л. свинска
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л., за тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме закваска с маята, захарта, затопленото прясно мляко и 3 с.л. от брашното.

В дълбок съд пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, добавяме ½ с.л. от солта и олиото.

Замесваме меко тесто, което завиваме със стреч фолио и оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто омесваме отново с малко брашно и от него оформяме малки топки.

Тавата, в която ще печем милинките, намазваме с олио и подреждаме топките в нея.

Оставяме да втаса за около 20 минути на топло.

Мажем милинките със смес от маста, натрошеното сирене, яйцето и 3 с.л. брашно.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А другата половин лъжица сол къде отиде?
05.02.2024 21:34
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Аз ги приготвих без свинската мас.
13.01.2016 12:33
1
1