Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелива баница за 30 минути

Мързелива баница за 30 минути

Мързелива баница за 30 минути
Снимка: Потребител#170319
1 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Накарай мързеливия на работа, за да ти покаже как се прави най-вкусната баница за закуска"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. + 1 ч.л. сода бикарбонат
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко, докато шупне и добавете към нея яйцата заедно с брашното и олиото. Всичко се разбива лесно с миксер за общо 5 минути.

Към полученото лепкаво тесто добавете натрошеното сирене с шпатула. Сипете сместа в тава (до 26 см диаметър), която сте намазнили и набрашнили леко.

Изпечете мързеливата баница в загряна на 180 градуса фурна (с вентилатор). Печенето отнема около 20-25 минути - до суха клечка.

Готовата баница напръскайте със студена вода и запарете с кърпа.

За има няма 30 мин. имате страхотна закуска.

Ако ти харесва рецептата опитай и нашите други класики като баница със сирене или мързелив тутманик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Grisho
Grisho
Рецептата е уникална!!!
31.07.2024 19:51
1
Анонимен
Анонимен
Pravja barza baniza: gotovite kori se narjazvat na par4eta 3 c i se narejdat s otreza nagore v namaslena tavi4ka, zapi4at se s 80 ml olio smesvat se 3 jaiza, 200 g sirene, 80 ml olio i 1 gazirana Voda, zalivka se banizata i se dopi4a 25 minuti baniza Krasi
09.06.2024 14:58
1
Анонимен
Анонимен
Вкъщи е позната като "турта" и я правя с всичко възможно, праз, лапад, всякакви сирена (включително пармиджано, става чудна) бекон/пръжки, всичко за което се сетиш...
05.05.2024 13:58
Анонимен
Анонимен
И аз често я правя по същата рецепта.Става страхотна.
19.03.2024 18:18
1
Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата. От както я открих, я правя често, и във всевъзможни вариации. Много ми харесва как става. Аз лично добавям бекон, сирене "Чедър", пушено топено сирене, включително съм я правила и с пресен лук, с коприва, дори и с магданоз. Както и да я направиш, все се получава супер,много вкусно, лесно и бързо.
27.06.2022 22:35
14
2
Анонимен
Анонимен
който го мързи направо да си изхвърли продуктитеОще по лесно Е
10.01.2022 10:53
5
14
Светла Илиева
Светла Илиева
Супер е! Благодаря за рецептата!
12.04.2020 07:45
7
Rosica Dineva-Todorova
Rosica Dineva-Todorova
И у дома харесваме тази рецепта,само че аз добавям и 1 ч.л. сол.
05.07.2019 15:53
14
1
Desislava
Desislava
Много лесна и бърза закуска, а също и вкусна! Вкъщи всички я обичаме.
26.11.2017 09:00
18
2
МиСта
МиСта
За закуска, за вечеря...пухкава и неустоимо вкусна!
24.11.2016 20:35
17
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много е вкусна и бързо се приготвя
10.05.2016 08:28
22
5
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Често правя, става много бързо, лекичка е и е много вкусна.
09.05.2016 20:32
19
1
К К
К К
Бързо, лесно и вкусно. Браво.....
09.05.2016 15:45
26
11