Начин на приготвяне
Затоплете малко прясното мляко и добавете в него захарта, маята и 2 с.л. брашно. Оставете да шупне.
В купа пресейте 550 г брашно и добавете солта.
Объркайте киселото мляко със содата. След това добавете яйцето и разбийте с вилица. Добавете олиото.
В купата с брашното изсипете шупналата мая и сместа с киселото мляко.
Замесете тесто. Получава се леко лепкаво. Добавете 1 или 2 с.л. брашно, но не повече. Намажете ръцете си с малко олио и доомесете. Оставете тестото покрито или в специална купа с капак да втаса. Трябва да удвои обема си.
Към втасалото тесто натрошете сиренето и размесете хубаво. От тестото оформете топки. Една е около 60-65 г. Ако ви лепне, си намажете ръцете с малко олио. Наредете топките в тава, покрита с хартия за печене, като оставите малко място между тях. Оставете за 10 минути, не повече.
Ред е на заливката. Млякото, разтопеното масло, яйцето и брашното се разбиват на ръка. С тази смес се заливат милинките.
Пекох тестените закуски на 180 °C около 40 минути. Но моята фурна е газова, преценете за вашата!
Споделено от: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари