Начин на приготвяне
Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Съдът се покрива и се оставя да престои за 10-15 минути, докато се активизира.
В кладенче в пресятото брашно със солта се добавят маята, зехтинът и топлата вода. Замесва се постепенно гладко тесто.
Слага се в намазнена купа, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса до удвояване на обема.
Втасалото тесто се разточва на кора и се маже със зехтин, поръсва се с натрошено сирене и се навива на руло. От рулото се режат парчета с еднаква големина.
Така приготвените милинки се подреждат в подмазнена тава и се слагат в студена фурна. Милинките със сирене се пекат за около 30 минути на 180 градуса.
Изпечените горещи милинки намажете обилно с масло.