Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки със сирене и зехтин

Милинки със сирене и зехтин

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Милинки със сирене и зехтин1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Закуската е най-важното ястие от деня, а в този случай - и най-вкусното"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 20 г прясна
  • брашно - 400 - 500 г
  • вода - 150 мл топла
  • сирене - 150 - 200 г
  • зехтин - 6 с.л. + още за намазване на тестото
  • масло - 1 - 2 с.л. краве
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Съдът се покрива и се оставя да престои за 10-15 минути, докато се активизира.

В кладенче в пресятото брашно със солта се добавят маята, зехтинът и топлата вода. Замесва се постепенно гладко тесто.

Слага се в намазнена купа, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса до удвояване на обема.

Втасалото тесто се разточва на кора и се маже със зехтин, поръсва се с натрошено сирене и се навива на руло. От рулото се режат парчета с еднаква големина.

Така приготвените милинки се подреждат в подмазнена тава и се слагат в студена фурна. Милинките със сирене се пекат за около 30 минути на 180 градуса.

Изпечените горещи милинки намажете обилно с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
46
31
20
10
Дай твоята оценка: